Підписатися на RSS

“Тиждень з прав дитини” в ДНЗ

З 8.12.2014 по 12.12.2014 р. у дошкільному закладі проходив “Тиждень з прав дитини”.

Здійснюючи правове виховання протягом тижня, педагоги активно використовували твори художньої літератури, де розкривається краса людини, різні сторони її діяльності та стосунків з іншими людьми. Аналізуючи вчинки героїв різних оповідань, діти визначали для себе, які вчинки вважаються поганими і які хорошими, за що можна поважати людину, а за що вона може бути покарана.

Робота з правового виховання з дошкільнятами передбачає виконання цілого комплексу завдань з формування уявлень про нашу державу, її закони, права та обов'язки людей, правила і норми їхнього співжиття у суспільстві.

Педагогічними працівниками використовувалися різні методи і форми виховання, а саме: традиційні, комплексні та інтегровані заняття, моделювання та проектування, трудова діяльність та різні види ігор, вирішення проблемних ситуацій та завдань, спостереження та екскурсії, театралізована діяльність, тренінги, виставки, читання творів художньої літератури та бесіди за ними, вправи, образотворча діяльність, анкетування та діагностика, дискусії, перегляд та аналіз фрагментів мультиплікаційних фільмів з наступним моделюванням нових версій, обміркування та програвання заданих ситуацій.

З метою покращення роботи вихователів з правового виховання вихователем-методистом Романюк О.В. проведено міні-семінар з вихователями на тему «Права дитини — обов'язок дорослого»; організовано книжкову виставку і презентацію видань про права дитини.

Вихователями Рябоконь К.М. та Стеценко О.Ю. проведено тематичні заняття для дітей “Наші права — наші обов'язки”, “Захист прав казкових героїв”.

/Files/images/osn_2014/IMG_5397[1].JPG

Кiлькiсть переглядiв: 115

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.