Підписатися на RSS

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

В період з 17 листопада по 21 листопада 2014 року в ДНЗ проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

В рамках підготовки до проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у дошкільному закладі проведено:
- огляд стану приміщень, ігрових майданчиків, ігрового та спортивного обладнання, пожежних щитів;
- навчання працівників з основ БЖД (інструктаж з БЖД, медичний практикум «Надання першої допомоги при опіках та травмах» та круглий стіл для вихователів «Безпека дошкільників – турбота дорослих»);
- створення куточків «Безпека дітей» в групах закладу та розміщення крилатих висловів про правила поведінки в природи, пожежна безпека тощо;
- виготовлення та розміщення ширм для батьків відповідної тематики;
- проведення цілеспрямованої навчально-виховної роботи з дітьми протягом тижня;
- зустріч з працівниками міліції та проведення бесіди «Безпека на дорозі»;
- проведення анкетування з батьками.

Батьки групи № 5 залюбки взяли участь у музичній розвазі «Пригоди Колобка», метою якої було закріпити знання дітей про правила дорожнього руху, продовжити знайомити з дорожніми знаками, вправлятися у навичках життєво безпечної поведінці на вулицях та дорогах.

/Files/images/osn_2014/IMG_5136[1].JPG

Під час проведення Тижня педагоги використовували різноманітні ефективні форми роботи, а саме: міні-заняття, ігрова діяльність, театралізована діяльність, конкурси, бесіди, екскурсії, моделювання ситуацій, розв’язування логічних завдань за схемами з домальовуванням, дидактичні ігри, конструктивно-будівельні та сюжетно-рольові з елементами безпеки.

Вихователем Галан О.І. (старша група № 6) проведено вікторину “Азбука безпеки”, Макарчук Т.В. (старша група № 11) — моделювання ситуації “Прогулянки містом”, Гичкевич О.Г. - інтегроване заняття з ОБЖД “Обережність не завадить”; вихователями, батьками та дітьми виготовлено плакати (середня група № 9) на тему “Правила безпеки”, (середня група № 3) на тему “Безпека на дорозі”, (середня група № 4) на тему “Екологічні проблеми сьогодні” та виставка малюнків “Наша безпека — у наших руках” (І -”А” та І -”Б” клас).

/Files/images/osn_2014/IMG_5228[1].JPG

Для дітей старшого дошкільного віку організовано зустріч з працівником міліції — Чорненькою Оленою Леонідівною, старший інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями Білоцерківського міського відділу міліції. Яка зацікавила дітей розповіддю про попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей, діти змогли повторити правила поводження на дорозі, пригадати дорожні знаки.

/Files/images/osn_2014/IMG_5128[1].JPG

/Files/images/osn_2014/IMG_5132[1].JPG

Підводячи підсумки роботи під час Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, слід відмітити: організація тематичного тижня проведено на достатньому рівні, в закладі забезпечені умови для безпечної життєдіяльності дітей, педагоги надають пріоритетного значення формуванню знань дітей з особистої безпеки та захисту життя і здоров'я у надзвичайних ситуаціях. Діти навчилися реалізувати отримані знання на практиці, співвідносити правила безпечної поведінки на вулицях, контролювати власну поведінку на дорозі. Залучення батьків до спільної праці у вихованні дітей сприяє підвищенню відповідальності батьків за життя та здоров'я власних дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 244

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.